sábado, 8 de noviembre de 2008

¿Per qué anar a la manifestació del dijous?

Circular informativa per als pares i mares dels alumnes del IES La Vereda.
__________________________________________________________________
¿Per què anar a la manifestació? Primer, hi ha que destacar que una manifestació no es açò:Açò són disturbis. Una manifestació es mes be açò:

Una concentració de gent que es reuneix per reivindicar els seus drets i/o opinions cap a un respectiu tema, llei o assumpte de manera pacífica.

A les manifestacions solen haver banderes i colors polítics, a la d'aquest dijous hi ha principalment estudiants.


A l'any que ve es van a fer uns quants canvis importants al sistema d'ensenyança, principalment a la selectivitat i la universitat.

Alguns d'aquests canvis son per exemple l'enduriment de la selectivitat. Per si no es prou difícil ja arribar a batxiller i després passar el selectiu ara ens la volen endurir més. Així, qui arribarà a la universitat? Els dos o tres talents que hi haja al batxiller. El nivell ha anat baixant durant aquests anys, però no s'ha d'endurir la selectivitat de cop si no anar pujant poc a poc el nivell de l'ensenyança des de primària fins a batxiller. Endurint la selectivitat de cop es carregaran a un bon montó d'estudiants dels pròxims anys.

A més a la Universitat es on venen els canvis mes greus que poden afectar i molt a les futures generacions. Actualment les carreres universitàries estan dividides en diplomatures, llicenciatures i doctorats. També pots fer masters per especialitzar-te en alguna cosa i així tenir més possibilitats de trobar treball, però amb una simple diplomatura o llicenciatura es suficient. Als canvis previstos que es recullen al anomenat Plà Bolonya, diplomatures i llicenciatures passaran a ser simplement graus, on es donarà una ensenyança general sobre la carrera que elegisques, això vol dir que amb un grau les possibilitats de poder trobar treball seràn mes be escasses. Per això es necessitarà un post-grau, i ahi es on ve uns dels principals problemes, doncs aquest post-grau costarà entre 3000 i 10.000 €.

Aquests diners aniran a parar a mans d'empreses que son les que financiaràn la universitat a partir de l'any que be. Es a dir, la universitat podem dir que serà privatitzada. Per tant si l'ensenyança universitària corre a mans d'un montó d'empreses, quines seran les carrers que més subvencions rebran? Doncs lògicament les que a aquestes empreses els resulten mes rentables, així veurem com carreres de tanta importància com història, art, o qualsevol filologia quedaran prou deixades. I quins seran els escriptors del futur, historiadors, artistes, i no només això, si no, qui seran els futurs científics, metges, o ingeniers? Doncs uns pocs rics que es puguin pagar la seva educació i així la nostra cultura respondrà totalment als interessos d'aquestes mateixes empreses.


Aquestes són les nostres principals reivindicacions.

Una vaga no es convoca per tindre un dia més per estudiar, o per quedar-se en casa dormint, es convoca per mobilitzar als estudiants i que anem a les distintes manifestacions que es celebren ixe dia. Els estudiants a partir de 3º ESO tenim el dret a decidir si volem o no unir-se a la vaga, si ho fem, com tenim el dret a vaga, el nostre deure ha de ser anar a la manifestaciò a reivindicar els nostres drets i denunciar aquestes mesures que perjudiquen principalment als estudiants de la classe treballadora. Per tant si els estudiants decidixen fer vaga l'únic que deuen fer els pares es respectar la seua decisió i deixar-los anar amb els seus companys a manifestar-se o si volen i poden, unir-se a la vaga. Perque quans mes siguem millor.

REIVINDIQUEM TOTS NO A BOLONYA!

No hay comentarios:

Creative Commons License